Recept: Kruidige low-carb viscurry boordevol met voedingsstoffen
21 september 2021
De R zit weer in de maand en dat betekent dat we wel wat extra vitamine kunnen gebruiken. De diëtisten van OREC proberen u hierin zoveel mogelijk te ondersteunen en te motiveren. Ze delen regelmatig tips, interessante weetjes en lekkere gezonde recepten. Deze viscurry zit niet alleen bomvol met voedingsstoffen, maar bevat ook nog eens weinig calorieën. Dat wordt smullen!
(Voor)bereidingstijd: 20 minuten
Wat heeft u nodig?
- 400 gram bloemkool
- 2 el kokosolie
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 theelepels sambal oelek
- 2 theelepels gemberpoeder
- 2 theelepels kurkuma
- 2 theelepels kerriepoeder
- 160 gram pangasius in stukjes
- 50 gram ongekookte linzen OF 140 gram gekookte linzen (2 opscheplepels)
Hoe bereid u het?
- Zet een pan met laagje water en een stoommand op het vuur.
- Snijd vervolgens de roosjes los van de bloemkool. Doe deze in de stoommand. Stoom de bloemkool ongeveer 15 minuten.
- Verwijder de schil van de ui en snijd de ui in kleine stukjes.
- Doe vervolgens de kokosolie in een wok pan en zet deze op laag vuur.
- Voeg de ui, de geperste knoflook, de sambal en de kruiden aan de olie toe en laat even op temperatuur komen.
- Zet dan het vuur hoog en voeg de pangasius toe. Wok de pangasius gaar.
- Zodra de garnalen gaar zijn, kun je de linzen toevoegen. Zet het vuur laag.
- Voeg tenslotte de bloemkoolroosjes toe aan de garnalen en linzen. Wok deze nog even kort mee.
Tip: Halveer de portie als het te veel is en bewaar de andere helft voor de volgende dag in de koelkast. Lekker als lunch of als avondeten. Eet smakelijk!