Diëtetiek

Bij het Orthopedische Revalidatie en Expertise Centrum (OREC) kunt u terecht voor uw vragen en over voeding bij een diëtist.

Waarom naar de diëtist?

Iedereen heeft recht op een goede gezondheid, een gezond voedingspatroon is daar een onderdeel van. Een gezond eetpatroon kan echter lastig zijn. Er is een oerwoud aan informatie over voeding waardoor u door de bomen het bos niet meer ziet.

Het kan nog lastiger worden als daar ook nog eens een ziekte of complicatie bij komt kijken.

Een goed advies en begeleiding van onze diëtist draagt bij aan:

  • beter herstel na een operatie
  • afvallen voor uw gezondheid en/of voor een operatie
  • snellere spieropbouw door de juiste bouwstoffen
  • diabetes
  • hart- en vaatziekten
  • gezond eetpatroon

Wat is een diëtist precies?

Een diëtist is een expert in voeding en voedselpatronen. De diëtist geeft u advies en voorlichting over voeding. Diëtist is een beschermde titel wat betekend dat niet iedereen zich zomaar diëtist mag noemen. De diëtist van OREC is geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici. Dit staat garant voor een gedegen opleiding, bijscholing en kennis van zaken.

Image

Wat kan een diëtist voor jou betekenen?

Een diëtist werkt met u samen om een optimaal eetpatroon te bereiken voor uw situatie. Bij OREC werkt de diëtist nauw samen met andere disciplines om voor u het beste resultaat te krijgen. Het advies en de begeleiding is maatwerk. Als u bijvoorbeeld na een operatie een snellere spieropbouw wilt, geeft onze diëtist uw advies welke bouwstoffen u zal moeten binnenkrijgen en hoe vaak. Dit hangt af van verschillende factoren zoals: leeftijd, gewicht, mate van belasting, etc.

Informatie over behandeling

In het eerste gesprek wordt voornamelijk relevante informatie verzameld voor een voedingsadvies op maat. En wordt er samen met de cliënt doelen gesteld. In het gesprek dat daarop volgt wordt er gekeken hoe het gaat en wordt het voedingsadvies indien nodig aangepast. Ook wordt er extra uitleg gegeven, worden er vragen beantwoord en wordt de cliënt waar nodig gemotiveerd. Daarna wordt indien nodig meerdere vervolg gesprekken ingepland.

Vergoeding

Dieetadvies door een diëtist wordt gedekt door de basisverzekering voor de eerste drie behandeluren per kalenderjaar. Raadpleeg uw zorgverzekeraar voor meer informatie.

Voor informatie of het maken van een afspraak kunt u contact opnemen via onze contactpagina. U kunt ook een afspraak maken via de button “maak een afspraak”.