Workshop: Voorkom bekken- en bekkenbodemklachten tijdens en na de zwangerschap

Image

Workshop: voorkom bekken- en bekkenbodemklachten tijdens en na de zwangerschap.

Willeke van der Neut, Bekkenfysiotherapeut MSc., Orthopedisch, Revalidatie en Expertise Centrum ‘OREC’, Lijsbet Eelantsplein 1, Weesp.

Gefeliciteerd, u bent zwanger!

Op dit moment is uw lichaam enorm aan het veranderen. In uw lichaam vinden vanaf het moment van bevruchting veel nieuwe processen plaats; uw buik groeit, uw gewicht neemt toe, uw hormonen veranderen, etc.

Waarschijnlijk kunt u zich voorstellen dat, door het groeien van de buik, uw lichaamszwaartepunt zich verplaatst en spieren zich continu moeten aanpassen om het lichaam stabiel te houden. Ook neemt het hormoon ‘relaxine’ toe, wat zal zorgen voor, de bevalling noodzakelijke, verslapping van de gewrichtsbanden rondom het bekken. Deze twee voorbeelden en het niet bewust aanpassen van uw beweeggewoontes, kunnen leiden tot (bekken)klachten.

Het is daarom erg belangrijk dat u leert om te gaan met uw ‘veranderende lijf’ zodat u het ontstaan van klachten voor kunt zijn.

De bekkenbodemspieren spelen in de zwangerschap een grote rol. Na de bevalling verandert deze rol plotseling en moeten zij zich wederom aanpassen. Wat kunt u doen om zo goed mogelijk na de geboorte te herstellen en vervelende klachten in de toekomst te voorkomen?

In de workshop geeft Bekkenfysiotherapeut Willeke uw antwoorden op deze vragen. Zij geeft u  informatie en advies over hoe u het beste met de veranderingen van het lichaam kunt omgaan. Het is een actieve workshop waarin theorie gecombineerd wordt met het aanleren en uitvoeren van  oefeningen, tips en houdingsadviezen gericht op de dagelijkse activiteiten.

Graag zien wij u in de workshop tegemoet!

Tijd:                 16.30-18.00 uur

Aanmelden:      Via de balie bij de verloskundigen of per mail. (Minimaal 6 deelnemers)

Kosten:             €7,50. (Graag contant meenemen)

Vragen:            info@orec.nl