(Top)sport revalidatie

OREC heeft zeer veel ervaring in het begeleiden en revalideren van (top)sporters.  Momenteel begeleidt OREC: Het Nederlandse Wakeboard Team, het Nederlandse Paralympisch Snowboardteam en HZC de Robben.

Sporten is gezond maar kan echter ook leiden tot blessures. Dat is heel vervelend en zeker als de klachten langdurig aanhouden. Dit ten nadele van de sporter zelf, maar ook voor zijn/haar team en sportvereniging. Bij ongeveer 8% van alle uitschrijvende leden bij een sportclub is een blessure de oorzaak.

Speciaal voor deze sporters en voor sportverenigingen heeft OREC een speciaal sportbegeleiding programma opgesteld. Sporters die een blessure oplopen, kunnen via de directe toegankelijkheid fysiotherapie zonder een verwijzing van een huisarts bij OREC terecht. Bij grotere sport trauma’s kunnen sporters direct na het weekend terecht bij het sportspreekuur op de maandagavond bij Tergooi Ziekenhuizen. Tijdens dat spreekuur zijn verschillende disciplines aanwezig: een orthopedisch chirurg, radioloog, sportfysiotherapeut van OREC en een instrumentenmaker. Een MRI-scan en/of röntgenfoto is eventueel dezelfde avond nog mogelijk. De uitslag wordt meestal dan ook meteen besproken.

Bent u lid van één van de sportverenigingen welke met OREC samenwerkt? Dan kunt u gebruik maken van extra services die OREC aanbiedt. Denk bijvoorbeeld aan een (gratis) inloopspreekuur op locatie bij uw sportvereniging en de Blessuretelefoon. Via de Blessuretelefoon van OREC heeft u direct één op één telefonisch contact met een deskundige fysiotherapeut. Zo kunt tussen 8-21 uur, dagelijks kosteloos met een fysiotherapeut overleggen over uw acute blessure.

Op deze pagina vindt u informatie over het Sportspreekuur (een samenwerking tussen Tergooi Ziekenhuizen en OREC). Voor informatie over de mogelijkheden van sportverenigingen om met OREC samen te werken, kunt u op deze pagina terecht.

Voor informatie of het maken van een afspraak kunt u contact opnemen via onze contactpagina. U kunt ook een afspraak maken via onderstaande button