Begeleidingprogramma Sportverenigingen

Iedereen heeft recht op goede en laagdrempelige medische zorg. OREC wil graag een stapje verder en wil in eerste instantie blessures zo veel mogelijk voorkomen. Daarom heeft OREC een uniek samenwerkingsprogramma ontwikkeld voor sportverenigingen.

Voorkomen is beter dan genezen. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat organisaties (overheden, sportbonden maar ook sportverenigingen zelf) een grote verantwoordelijke rol dragen in het voorkomen van blessures. Om deze reden geeft OREC aan het bestuur van sportverenigingen advies hoe zij blessures zo veel mogelijk kunnen voorkomen. OREC organiseert cursussen en workshops voor trainers en begeleiders. Thema’s als: “Wat moet ik doen bij een sportblessure?” en “Hoe doe ik een goede warming up?” komen hierbij aan de orde. Hiernaast informeert OREC ouders hoe zij hun bijdrage in de preventie van blessures bij hun kinderen kunnen leveren.

Soms kan een blessure niet voorkomen worden. Goede laagdrempelige medische zorg is dan belangrijk. Daarom organiseert OREC wekelijks op locatie bij sportverenigingen (gratis) inloopspreekuren. Heeft u te maken met een blessure (bijvoorbeeld tijdens een wedstrijd) en is een fysiotherapeut niet bij u in de buurt? Dan kunt u OREC voor informatie en advies via de Blessuretelefoon, dagelijks van 8-21 uur te bereiken. Een fysiotherapeut van OREC staat dan voor u klaar voor directe telefonische ondersteuning.

Als verdere behandeling van een blessure noodzakelijk is, kunt u bij OREC terecht voor een volledige behandeling. OREC werkt hierbij nauw samen met

Image

medisch specialisten van het Tergooi ziekenhuis en de sportartsen van de Sportartsengroep.

Het samenwerkingsprogramma van OREC is kosteloos voor de sportvereniging. Een eventuele fysiotherapeutische blessurebehandeling wordt vergoed, indien de behandelde aanvullend verzekerd is voor fysiotherapie.

Is een samenwerkingsprogramma van OREC iets voor uw vereniging? Dan kunt u via onze contactpagina vrijblijvend contact opnemen met de Coördinator Begeleidingsprogramma Sportverenigingen.