Seksuologie

Het is heel fijn als intimiteit en seks vanzelf gaat. Helaas is dit niet altijd het geval. Voor gezonde seks heb je nogal wat nodig: Een gezond functionerend lijf, een relatie die lekker loopt, weinig kopzorgen en het liefst ook nog lekker in je vel zitten. We grappen allemaal graag over leuke seks, maar wat als de seks niet meer zo spontaan is?

De onderstaande problemen zijn vragen waarbij u bij de seksuoloog terecht kan:

  • Heeft u minder zin in seks, verschil in behoefte of zin?
  • Heeft u erectieproblemen of droge/weinig vochtige vagina?
  • Last van een te snelle zaadlozing of niet kunnen klaarkomen?
  • Heeft u pijn bij de gemeenschap, angst voor penetratie, angst voor pijn bij het vrijen?
  • Dat de penetratie niet lukt?
  • Zwanger willen worden met een seksueel probleem?
  • Wilt u na negatieve/vervelende seksuele ervaring(en) weer kunnen genieten van seks?
  • Wat te doen bij seksuele bijwerkingen door medicatie?

Als u zich herkend in deze klachten, bij er dan niet mee rondlopen!

Bij seksuoloog Aukje Schade kunt u terecht met de meest voorkomende seksuele vragen en problemen, Ook voor vragen rond genderidentiteit en seksuele oriëntatie kunt u bij haar terecht.

Voor informatie of het maken van een afspraak kunt u contact opnemen via onderstaande button.

Maak een afspraak
Image

Samenwerking bekkenfysiotherapeut & seksuoloog:
Seksuele klachten kunnen regelmatig een combinatie zijn van zowel fysieke als psychische factoren. Bij OREC werken de bekkenfysiotherapeut en de seksuoloog daarom intensief samen om seksuele problemen op te lossen.

De seksuoloog is specialist om u metaal te begeleiden bij problemen met seks. De bekkenfysiotherapeut is specialist om u fysiek te begeleiden, zodat het ook fysiek mogelijk is om weer van seks te kunnen genieten.

Informatie over de behandeling bij een seksuoloog:
Tijdens de eerste afspraak, een intake, worden naast de klachten, ook de samenhang met fysieke, mentale en relationele factoren besproken. Het gesprek wordt afgerond met het bespreken van een plan van aanpak.
Een traject bij de seksuoloog is doorgaans kortdurend, gemiddeld tussen de 3 tot 10 gesprekken, middels onder andere cognitieve gedragstherapie, relatiegesprekken (EFT) en EMDR.

Vergoeding:

Behandeling van seksuele klachten wordt door een aantal zorgverzekeraars vanuit het aanvullende pakket vergoed. Bij vergoeding uit het aanvullende pakket wordt niet eerst het eigen risico ingehouden. Of u voor vergoeding in aanmerking komt, kijk op de website van de: Independer onder ‘sexuologie’ of ‘seksuologische zorg’.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Aukje Schade.