Salade met roze garnalen en volkoren Libanees brood

Image

Aantal personen:1
Bereidingstijd:±20 minuten

Ingrediënten:

  • 75 gram roze garnalen
  • 50 gram veldsla
  • 1/3 aubergine
  • Halve paprika
  • 5 olijven
  • 1/3 komkommer
  • 30 gram saladekaas
  • 2 volkoren Libanees brood
  • Kruiden naar keuze

Bereidingswijze:

  1. Snijd de aubergine in stukjes.
  2. Bak de aubergine in 5 à 10 minuten op halfhoog vuur beetgaar en kruid deze met kruiden naar keuze.
  3. Bak de garnalen in 5 à 10 minuten op halfhoog vuur beetgaar.
  4. Bereid het Libanees brood volgens de verpakking.
  5. Maak ondertussen de salade klaar. Leg op een bord de veldsla.
  6. Snijd de paprika, komkommer en olijven en leg deze op de sla.
  7. Voeg de aubergine en garnalen toe.
  8. Snijd de saladekaas en voeg deze toe aan de salade.
  9. Breng eventueel op smaak met kruiden naar keuze of met een scheutje olijfolie.

Serveertip:

Serveer het brood en de salade apart of serveer de salade op het brood.

Variatietip:

In plaats van garnalen kunt u kiezen bijvoorbeeld voor kipfilet of maak hem vegetarisch door de garnalen te vervangen door bijvoorbeeld zelfgemaakte falafel.

De aangegeven groenten kunt u aanpassen in hoeveelheden of naar andere groenten naar keuze. Een portie groente is ongeveer 250 gram.

In plaats van volkoren Libanees brood kunt u kiezen voor bijvoorbeeld volkoren pitabrood.