Ruben Dekker

Ruben C. Dekker studeerde psychologie aan de Universiteit van Amsterdam waar hij zich verder specialiseerde in de sportpsychologie. Sinds 1996 pioniert Ruben in diverse praktijkvelden zoals de topsport, arbocuratieve zorg en de bedrijfsgezondheid. Naast ruime ervaring in high performance coaching en begeleiding is de SCAS-gecertificeerd sportpsycholoog gespecialiseerd in de behandeling van patiënten met psychosomatische (pijn)klachten en arbeidsgerelateerde aandoeningen.  Verder bestaat neuropsychologische expertise in herstelinterventies, sportrevalidatie, blessurepreventie en de return to play/work-beoordeling bij hersenschudding.

Binnen de revalidatiesetting van OREC|bedrijfszorg werkt Ruben als zorgprofessional samen in de uitvoering van belastbaarheidsonderzoek en programma’s voor diagnosegroepen als Burn-Out; chronische vermoeidheid en slaapproblematiek; Aanpassings-, stemmings- en angststoornissen;  SOLK (Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten’); en TBI (Traumatic Brain Injury).

In deze integrale (multidisciplinaire) gedragsmatige benadering staat de persoon en de sociale interactie (privé-werk- sport) centraal.

Ruben is  SCAS-gecertificeerd en als SPORTPSYCHOLOOG VSPN® opgenomen in het register van (VSPN)

 

SCAS staat voor Stichting Certificering Actoren in de Sportgezondheidszorg
VSPN staat voor Vereniging voor Sportpsychologie in Nederland