Revalidatie na knie operatie

Soms kan het noodzakelijk zijn dat u aan uw knie moet worden geopereerd. U na uw operatie zo snel en goed mogelijk weer laten functioneren is onze uitdaging. OREC is een revalidatiecentrum en maakt deel uit van de landelijke OrthoXpert groep, een netwerk van fysiotherapeuten en orthopedisch chirurgen met als doel een effectieve zorg en herstel. De OrthoXpert Zorgplannen zijn als revalidatieprogramma ontwikkeld, om operatie en revalidatie optimaal op elkaar af te stemmen. Een belangrijk onderdeel van dit zorgplan is om u voor de operatie zo goed als mogelijk op te trainen, dit “Better In, Better Out” principe draagt bij aan een sneller herstel na operatie. Na operatie kunt u uw OrthoXpert zorgplan voortzetten.

Het OrthoXpert Zorgplan voor de knie is stap voor stap in kaart gebracht met een duidelijke lijn naar optimaal herstel. Afhankelijk van uw knie aandoening kan dit behandelprogramma twee tot negen maanden duren.

Door de heldere structuur van dit behandelprogramma en het regelmatig uitvoeren van metingen, zijn de fysiotherapeut en orthopedisch chirurg in staat het behandelprogramma nauwgezet te volgen, de effecten te evalueren en ‘op maat’ voor u aan te passen. Intensief contact en afstemming van de behandeling door de fysiotherapeut en orthopedisch chirurg direct na de operatie en bij de gezamenlijke controles, zorgen ervoor dat u het meest optimale behandelprogramma krijgt.

U werkt, onder begeleiding van de fysiotherapeut, één tot enkele keren per week aan het herstel van uw knie. OREC beschikt over een mooie accommodatie (binnen en buiten) om u te kunnen begeleiden bij het herstel.  In de twintig jaar dat OREC ervaring heeft met het uitvoeren van behandelplannen na een knieoperatie is het altijd onze uitdaging geweest apparatuur aan te schaffen die uw revalidatie functioneel en uitdagend ondersteunen.

OREC fysiotherapeuten werken volgens de richtlijnen van de Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF).

Door onze betrokkenheid bij universiteiten hebben wij een nauw samenwerkingsverband met toonaangevende artsen en wetenschappers en zijn wij in staat om de nieuwste kennis binnen de fysiotherapie direct voor u beschikbaar te stellen. Op deze manier waarborgen wij voor u een ‘State of the Art’ behandeling.

Voor informatie of het maken van een afspraak kunt u telefonische contact met ons opnemen onder nummer 035-538 54 60. U kunt ook een afspraak verzoek maken via onderstaande button.