Psychosomatische Klachten

Heeft u last van psychosomatische klachten? Herkent u zich in één of meerder situaties?

  • U bent niet zo productief meer op uw werk. Het kost veel moeite om u te concentreren. Regelmatig meldt u zich een of meerdere dagen ziek. Uw lichamelijke klachten helpen ook niet mee.
  • Het onderhouden van vriendschappen kost veel moeite. U hebt geen energie om een gesprek te voeren of een avondje weg te gaan. Sporten doet u ook al lang niet meer, dat merkt u ook aan uw lichaam.
  • U voelt zich al lange tijd vermoeid en mist het overzicht op en het plezier in uw leven. Het kost u te veel energie om het gezin draaiende te houden. Werken lukt niet meer en daarom loopt u bij de bedrijfsarts. Echt zicht op terugkeer naar uw werk is er nog niet.
  • Door een ongeluk, operatie of blessure hebt u te maken met lichamelijke beperkingen. Deze beperkingen hinderen u in het dagelijks leven. Wat u ook doet om te herstellen, u merkt te weinig resultaat.
  • U hebt constant pijn in uw lichaam. Wat u ook probeert, de klachten gaan niet over. Luisteren naar signalen van het lichaam lukt niet meer, waardoor u over uw grenzen heen blijft gaan. U raakt vermoeid door deze overbelasting van uw lichaam.
  • U ziet er tegenop om de deur uit te gaan. Het zweet breekt u al uit als u bijvoorbeeld een boodschap moet gaan doen. Het liefst blijft u binnen.
  • Het kost u moeite om gezond te leven en hebt last van overgewicht. U eet ongezond en drinkt meer dan goed voor u is. Vooral in emotionele periodes in uw leven bent u geneigd naar eten, alcohol of andere middelen te grijpen.

Dan kan OREC u hierbij helpen!

Binnen OREC bieden wij u multidisciplinaire begeleiding.  Zowel op lichamelijk als psychisch vlak kunnen we u uitstekend begeleiden. Want bij OREC weten wij dat je lichaam en geest niet los van elkaar kunt zien.

Uniek aan het concept van OREC is de intensieve samenwerking tussen de verschillende zorgverleners (psychologen, artsen, diëtisten, fysiotherapeuten,ergotherapeuten en oefentherapeuten)  die bij uw herstel betrokken zijn. Samen bepalen wij hoe wij uw klachten het beste kunnen behandelen, dit wordt naar aanleiding van een geprotocolleeerd belastbaarheidsonderzoek vastgelegd. Op basis hiervan wordt er een   behandelplan vastgesteld. Wij werken met heldere doelstellingen zodat u weet waar u naartoe werkt. De afspraken met de betrokken zorgverleners vinden allemaal op dezelfde locatie plaats.

De begeleiding is gericht op het bevorderen van een combinatie van fysieke en psychosociale factoren. Daarom wordt het onderzoek en de begeleiding uitgevoerd door een ervaren team van specialisten uit verschillende vakgebieden die de cliënt gedurende een vaste periode intensief begeleidt. De eigen verantwoordelijkheid en zelfredzaamheid staan hierbij centraal. Belangrijke uitgangspunten bij pijnklachten zijn conditieverlies (deconditioning/disuse) gevoed door bewegingsangst (kinesiophobia).  Het aanleren van strategieën om in de toekomst beter met de klachten om te gaan (actieve coping) en inzicht krijgen in factoren die van invloed kunnen zijn op het herstelproces, is bij alle patiëntgroepen een rode draad. Veel voorkomende belemmerende omstandigheden zijn een ongezonde leefstijl, conflictueuze privé-problemen (life-events) of onbevredigende werksituatie (lage arbeidssatisfactie).

U kunt bij ons terecht voor een volledige behandeling. Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u contact opnemen via onze contactpagina. U kunt ook een afspraak maken via onderstaande button. Voor meer informatie over het begrijpen van lichamelijke pijn kunt u ook terecht op de volgende pagina.