Oncologie Fitness

Bij de behandeling van kanker kunt u last krijgen van vermoeidheid en conditieverlies. Deze vermoeidheid neemt meestal toe gedurende de behandelperiode. Ook na de behandeling kan de vermoeidheid blijven bestaan.

Veel mensen zijn geneigd on rust te nemen, om de vermoeidheid zoveel mogelijk te voorkomen, maar uit wetenschappelijk onderzoek blijkt juist dat bewegen een positief effect heeft op vermoeidheid en conditieverlies. Het advies is daarom om lichamelijk actief te worden- of te blijven- voorafgaand aan en tijdens de behandeling.

Voor oncologie patiënten is OREC onder naam van ZOFIT een specialistische fitnessgroep gestart. De oncologie fitness bij ZOFIT wordt afgesteld op de juiste lichamelijke inspanning die bij u past. Deze training (oefeningen bij ons op locatie en huiswerkoefeningen die u meekrijgt voor bij u thuis) sluit aan bij het beweegadvies welke is ontwikkeld door het Integraal Kankercentrum Amsterdam (IKA).

Lichamelijk actief zijn kan ervoor zorgen dat u zich beter voelt. Zowel voor en tijdens de medische behandeling als na de afronding ervan.

Doel: De bedoeling is dat u uiteindelijk weer gaat voldoen aan de Nederlandse Norm Gezond Bewegen (NNGB) en de Fitnorm (zes keer per week een half uur lang stevig bewegen).

Wist u dat lichamelijke activiteit:

  • Het aantal bijwerkingen van de behandeling kan verminderen.
  • Kan helpen om na de behandeling weer sneller op krachten te komen.
  • Kan helpen u minder vermoeid te voelen tijdens de behandeling.
  • Uw zelfvertrouwen kan vergroten en uw concentratie kan verbeteren.
  • Het herstel na een operatie versnelt.
  • Kan helpen om beter te slapen.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u contact opnemen via onze contactpagina. U kunt ook een afspraak maken via onderstaande button.