Oefentherapie Mensendieck

Bij het Orthopedische Revalidatie en Expertise Centrum (OREC) kunt u terecht voor uw vragen en oefentherapie Mensendieck.

De oefentherapeut is specialist in het aanleren van gezond beweeggedrag. Oefentherapie Mensendieck is een paramedische behandelmethode gericht op het behandelen en voorkomen van klachten die kunnen ontstaan door een ongunstige houding en beweging tijdens dagelijkse activiteiten.

Herkent u de volgende klachten?

  • Pijn in de nek
  • Pijn in de lage rug
  • Schouder pijn
  • Moeite met lang zitten
  • Hoofdpijnklachten
  • Hyperventilatie

Dit zijn enkele voorbeelden waarbij de oefentherapeut Mensendieck u kunt helpen de klachten op te lossen en niet meer terug te laten komen.

Kenmerkend voor oefentherapie Mensendieck is dat de oefentherapeut altijd kijkt naar de gehele houding en het complete beweeggedrag. Kortom: de oorzaak van de klacht wordt structureel aangepakt, zodat die verdwijnt, vermindert en/of voorkomen kan worden.

Bij OREC werken de oefentherapeuten nauw samen met andere disciplines om voor u het beste resultaat te krijgen.

De oefentherapeuten van OREC zijn geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici. Dit staat garant voor een gedegen opleiding, bijscholing en kennis van zaken.

OREC werkt volgens de richtlijnen van beroepsvereniging voor oefentherapeuten (www.vvocm.nl)

Voor informatie of het maken van een afspraak kunt u contact opnemen via onze contactpagina. U kunt ook een afspraak maken via onderstaande button

Maak een afspraak