Nieuws

dec 20

Van harte gefeliciteerd Bibian en wat is dit een wel verdiende prijs!

Wat is het mooi om samen met jou en je man Edwin Spee de afgelopen 4 jaar samen werken. Het was een weg vol pieken en dalen. Door jouw doorzettingsvermogen, positiviteit en topsport mentaliteit heb je het onmogelijke toch voor elkaar gekregen. Deze prijs is dan ook meer dan verdient.

“It’s all about MENTELITY”

Bibian zal zich de komende tijdmeer gaan richten op De Mentelity Foundation.

De Mentelity Foundation is een initiatief van paralympisch snowboarder Bibian Mentel en heeft als doel kinderen en jong volwassenen met een lichamelijke beperking volop aan het sporten te krijgen. En niet zomaar sporten maar extreme boardsports.

Leven met een beperking is niet niks. Juist daarom is het ontzettend belangrijk om te blijven kijken naar de mogelijkheden inplaats van de beperkingen. De Mentelity Foundation organiseert sportieve activiteiten waarbij de lat hoog ligt en die daardoor een hoge bijdrage leveren aan de mentale en fysieke ontwikkeling van mensen met een lichamelijke beperking.

Nogmaals van harte gefeliciteerd namens heel OREC!

nov 21

Aan het einde van ieder jaar kunt u uw zorgverzekering wijzigen. Dit biedt u de mogelijkheid uw zorgverzekering kritisch tegen het licht te houden: bent u verzekerd voor de fysiotherapeutische zorg die u nodig denkt te hebben? Betaalt u niet teveel zorgpremie? En kunnen de kleine lettertjes nog voor verrassingen zorgen?

Checklist

De verschillen in aanvullende verzekeringen zijn soms groot. Het loont dus om aanvullende verzekeringen te vergelijken. Met onderstaande ‘checklist goed verzekerd voor fysiotherapie’ weet waar u op moet letten bij het afsluiten of wijzigen van uw zorgpolis.

Wilt u van zorgverzekeraar wisselen? Zeg op tijd uw zorgverzekering op

U kunt eenmaal per jaar van zorgverzekeraar veranderen. U zegt dan uw bestaande verzekering op vóór 1 januari 2019. Doet u niets, dan loopt uw bestaande verzekering gewoon door.

Bepaal uw zorgbehoefte

Bepaal voor uzelf welk type fysiotherapie u nodig denkt te hebben (bijvoorbeeld manuele therapie) en hoeveel behandelingen.

U kunt hiervoor een inschatting maken op basis van de zorg die u het afgelopen jaar nodig had en het risico dat u loopt op een aandoening. Sport u of beweegt u intensief dan is er altijd een kans dat u een blessure oploopt en fysiotherapie nodig heeft. Ook als u vaker last hebt van uw spieren of gewrichten zult u mogelijk een beroep moeten doen op de fysiotherapeut. Een ruime dekking is in dat geval raadzaam.

Behandelindex

Veel zorgverzekeraars hanteren een ‘behandelindex’ of -gemiddelde. Deze index geeft aan wat het behandelgemiddelde van een praktijk is ten opzichte van het landelijke gemiddelde. Door deze behandelindex kunnen fysiotherapeuten afgerekend worden op het afwijken van het ‘landelijk gemiddelde’ dat zorgverzekeraars voor een bepaalde klacht hanteren. Ongeacht de polisvoorwaarden.

Check type fysiotherapie en aantal behandelingen

Sommige polissen beloven veel behandelingen te vergoeden, maar eisen dat er vanaf een bepaald aantal behandelingen een machtiging moet worden aangevraagd. Die machtiging van de zorgverzekeraar heeft u dan nodig om voor verdere vergoeding in aanmerking te komen. Helaas worden deze machtigingen niet vaak verleend, en krijgt u niet meer behandelingen vergoed.

Controleer dus of het aantal behandelingen dat vergoed wordt, overeenkomt met wat u nodig hebt. Overleg dat tijdig met uw fysiotherapeut, zodat u eventueel nog een andere verzekering kunt afsluiten.

Check het type vergoeding

Komt de dekking overeen met uw zorgbehoefte? Kijk vervolgens of de vergoeding van een behandeling wordt gegeven in tijd (duur), een maximum bedrag of in aantal behandelingen. Bij een relatief dure behandeling is het verstandiger te kiezen voor een polis die vergoedt in aantal behandelingen. Weet u niet hoeveel behandelingen u nodig hebt, dan is het wellicht beter te kiezen voor een maximum bedrag.

Check de hoogte van de vergoeding

Worden maximaal 18 of 27 behandelingen vergoed? Maximaal € 250 of € 1.000? Zorg ervoor dat de hoogte van de vergoeding overeenkomt met wat u denkt nodig te hebben. Zo betaalt u niet teveel premie of voorkomt u dat u alsnog behandelingen moet betalen als u onvoldoende bent verzekerd.

Check of er een verklaring wordt gevraagd

Sommige verzekeraars vragen voor sommige polissen een gezondheidsverklaring of medische verklaring en mogen u op basis daarvan afwijzen. Controleer dit voordat u een polis afsluit.

Check of het gaat om een restitutiepolis

Is de polis een restitutie- of naturapolis? Bij een natura-verzekeraar mag u alleen naar fysiotherapeuten die een contract hebben met uw zorgverzekeraar. Doet u dat niet dan moet u meestal een deel van de rekening zelf betalen. Bij een restitutiepolis mag u naar iedere gewenste fysiotherapeut, ongeacht of die een contract heeft met uw zorgverzekeraar. U hebt in dat geval dus meer keuzevrijheid.

Hebt u naturapolis? Controleer de dekking

Hebt u een naturapolis en gaat u naar een fysiotherapeut die geen contract heeft met uw verzekeraar, dan moet u meestal een deel van de rekening zelf betalen. Als u uw naturapolis wilt behouden en bij dezelfde fysiotherapeut wilt blijven, is het van belang na te gaan welk deel u zelf moet betalen. Check hiervoor uw polis of informeer bij uw zorgverzekeraar.

Vergelijk de premies

Weet u wat u komend jaar nodig heeft en welk aanvullend zorgpakket daarbij past? Dan is het zaak de aantrekkelijkste zorgverzekeraar te vinden. Op www.zorgverzekeringwijzer.nl kunt u verzekeraars en pakketten met elkaar vergelijken en de goedkoopste polis achterhalen.

Sluit op tijd uw nieuwe polis af

Zorg ervoor dat u vóór 1 februari 2019 een nieuwe basisverzekering hebt afgesloten. Deze geldt dan met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2018. Daarmee voorkomt u een boete.

Stapt u voor uw aanvullende verzekering over naar een andere verzekeraar, dan moet u wellicht een verklaring (medische verklaring of gezondheidsverklaring) invullen. Houd er rekening mee dat een verzekeraar u (op basis van die verklaring) mag weigeren. Vraag daarom de nieuwe aanvullende verzekering ruim vóór 1 januari aan.

nov 2

Image

Runners United organiseert in samenwerking met OREC op 25 november 2018 een een prachtige nieuwe crosswedstrijd voor jong tot oud! Een uitdagend en snel crossparcours voor zowel de beginnende als de gevorderde loper.

De Zonnestraal cross is een uitdagende cross, op 1 van de mooiste locaties in ‘t Gooi, zal op 25 November 2018 plaatsvinden op Landgoed Zonnestraal in Hilversum bij de praktijklocatie Hilversum van OREC.

Veer meer informatie en voor het aanmeldformulier kijkt op op https://www.runnersunited.nl

jun 20

Image

“Funk legende George Clinton wordt over een maand 77 en hij tourt nog steeds! Deze legende verdiend een fysio behandeling bij zijn show in de Vorstin op aanstaande 26 juni. Toch?

Wij vinden van wel en dus zorgt onze funky collega Rens dat de heer George Clinton de hele avond op het podium kan knallen.

George Clinton wordt gezien als uitvinder van de funk en blijft jaarlijks verrassen met nieuwe shows, nieuwe nummers en natuurlijk klassiekers als ‘Atomic Dog’.

George Clinton heeft via Billboard aangekondigd dat hij per mei 2019 gaat stoppen met touren. De Rock and Roll Hall of Famer die afgelopen juli 77 werd, onderging onlangs een pacemaker-operatie. Hij benadrukt echter dat de procedure geen rol speelde in zijn beslissing.
“Eerlijk gezegd,” het ging nooit echt over mij. Het ging altijd over de muziek en de band. Dat is de echte erfenis van P-Funk”. “They’ll still be funkin’ long after I stop.” 
Haal snel je kaarten voor wellicht een van zijn laatste shows in Nederland!

mrt 29

Heb je een blessure? Een vraag of advies nodig? Kom langs op het inloopspreekuur bij HMHC. Tijdens het spreekuur kunnen spelers met een blessure zich laten onderzoeken door een fysiotherapeut van OREC.

Het is niet noodzakelijk om van te voren een afspraak te maken.

Waar:
De spreekuren vinden plaats bij HMHC in de verzorgingsruimte onder de kantine.

Wanneer:

  • Dinsdagavond:      18:00-19:00 uur
  • Donderdagavond: 18:00-19:00 uur
Spoedspreekuur bij OREC
Wanneer je in het weekend een blessure hebt opgelopen kun je je aanmelden voor het spoedspreekuur op maandagochtend op de praktijk. Aansluitend op dit spreekuur kunnen spelers indien nodig dezelfde dag worden doorverwezen naar het sportspreekuur in het ziekenhuis.
Aanmelden: Aanmelden is mogelijk door een email te sturen naar info@orec.nl.
Waar: Op de praktijk OREC, Loosdrechtse Bos 17
Wanneer:
  • Maandagochtend 8.00 – 9.00 uur.

Sportmedischspreekuur Tergooi Ziekenhuis
In overleg met uw huisarts kunnen sporters met acute blessures vanuit het spoedspreekuur worden doorverwezen naar het sportmedischspreekuur in het Tergooi Ziekenhuis op maandagmiddag. Tijdens dit spreekuur is een orthopedisch chirurg, een orthopedisch instrumentmaker en een (sport)fysiotherapeut van OREC aanwezig. Een MRI-scan of röntgenfoto is indien nodig dezelfde avond mogelijk: “One Stop Shop” voor diagnostiek en behandeladvies.

Image
mrt 27

Image

Van harte gefeliciteerd Bibian Mentel met het behalen van 2 x goud op de Paralympische spelen in PyeongChang 2018!  Wat zijn we trots op je!

Wat is het mooi om samen met jou en je man Edwin Spee de afgelopen 4 jaar te werken naar dit resultaat. Het was een weg vol pieken en dalen. Door jou doorzettingsvermogen, positiviteit en topsport mentaliteit sta je nu opnieuw op het hoogste podium.

“It’s all about MENTELITY”

Bibian Mentel heeft op 1 april 2012 De Mentelity Foundation opgericht.

De Mentelity Foundation is een initiatief van paralympisch snowboarder Bibian Mentel en heeft als doel kinderen en jong volwassenen met een lichamelijke beperking volop aan het sporten te krijgen. En niet zomaar sporten maar extreme boardsports.

Leven met een beperking is niet niks. Juist daarom is het ontzettend belangrijk om te blijven kijken naar de mogelijkheden inplaats van de beperkingen. De Mentelity Foundation organiseert sportieve activiteiten waarbij de lat hoog ligt en die daardoor een hoge bijdrage leveren aan de mentale en fysieke ontwikkeling van mensen met een lichamelijke beperking.

Nogmaals van harte gefeliciteerd namens heel OREC!

 

Image