Nieuws

jul 16

Image

Dutch Open ATP tennis
De medische begeleidingen van het ATP Dutch open wordt verzorgd door Orec. Tijdens dit toernooi zullen de mondiale top 200 door onze fysiotherapeuten op en naast de baan verzorgt worden.
Bij een medical time-out hebben zij drie minuten om de spelers tijdens de wedstrijd op te knappen. OREC. Verder behandelt OREC veel sporters voor en na de wedstrijden, want winnen doe je blessurevrij!

Image
Image
jun 6

Image

Op 21 mei heeft de burgemeester van Utrecht meneer Van Zanen en de wethouder sport Maarten van Ooijen een bezoek gebracht aan het Colosseum en aan OREC.

Er is een mooie samenwerking tussen de gemeente en het Colosseum, omdat bij het Colosseum de BOA’s (buitengewoon opsporingsambtenaar) worden opgeleid, geëxamineerd  en getraind.

Een leuke ontmoeting en een warm welkom in Utrecht. Fijn om te zien dat de gemeente een internationaal sportcentrum belangrijk vindt voor de stad Utrecht en hiermee samenwerkt.

Weerbaarheid, stress regulatie, beheersen van agressie zijn tegenwoordig belangrijke items bij veel publieke functies.

 

 

jun 6

Image

Op 8 mei heeft OREC een dag georganiseerd waar alle medewerkers van OREC bij elkaar zijn gekomen om met elkaar re brainstormen. Deze dag stond in het teken van de samenwerking optimaliseren.

Onderwerpen die aan bod gekomen zijn, zijn; hoe kunnen we inter- en multidisciplinair beter samen werken om de zorg voor onze cliënten te verbeteren. Dit geldt voor disciplines die OREC in huis heeft, maar voor organisaties waarmee OREC samenwerkt.
Verder hebben alle disciplines binnen OREC de zorgplannen tegen het licht gehouden en aangepast indien nodig. Er zijn presentaties gegeven aan elkaar.

In de pauze hebben een sportief intermezzo gehad in het Colosseum door Danny de Vries. Met verschillende sportieve oefenvormen zijn het belang van communicatie, weerbaarheid en stressreductie aanbod gekomen.

Het is een hele leuke en leerzame dag geweest.

jun 3

Image

OREC sponsort in 2019 2 professionele wake-boarders namelijk:

  • Sanne Meijer
  • Maxine Sapulette

Het seizoen is geopend en de eerste prijzen zal al weer binnen gehaald.

Sanne is 2’de op het WK geworden, 1’ste op een internationaal wakeboard event en 1’ste op de Lowlands waketour.

Maxine is 2’de  en 3’de geworden op een internationaal wakeboard event

Iedereen van OREC is heel erg trots op deze dames en wenst ze nog heel veel succes dit seizoen.

Image
Image

jun 3

Ook in 2019 heeft OREC het grootse sport event in Hilversum “City Run Hilversum” begeleid. We zijn blij dat OREC de Hilversum City Run kan ondersteunen met onze expertise in sportmedische begeleiding.

Voor de Hilversumse City Run hadden deelnemers veel vragen over blessures en hardlopen. De fysiotherapeuten van OREC geven graag antwoord op deze vragen. Ook zijn er vragen gekomen over sport en voeding. En over podologie . Podoloog Marcel Valk geeft graag advies over de verschillende mogelijkheden met zolen. Behalve advies kan hij ook individueel aangemeten voetsupplementen (zolen) aanmeten en leveren.

Bent u nieuwsgierig of dit iets voor u kan betekenen? Marcel gaat graag op uw vragen in.

jun 3

Image

OREC heeft op 17 mei 2019 alle professionele kickboksers van het Colosseum begeleid tijdens Glory 65 te Utrecht.

Wat een mooi kickboksgala en wat een prachtig sport event!

De avond begon voor ons met Dani Traoré. Helaas verloor Dani op punten. Na Dani moest de Utrechter Kevin van Heeckeren de ring in. Hij vocht tegen Matt Baker, een Amerikaan van 1.93 meter lang. Met een geweldige partij won Kevin voor het thuispubliek  unaniem op punten.
Na Kevin was het tijd voor de partij van Josh Jauncey (Canadees) en Tyjani Beztati. Deze partij was ongelooflijk spannend. Tyjani heeft deze partij fantastisch gewonnen.
De main fight was een titel gevecht tussen Alex Pereira (Braziliaan) en Jason Wilnis uit Utrecht. Helaas voor Jason verloor hij met en Kock-out.

Wat was dit een mooi event. OREC zal zich blijven inzetten om alle kickboksers van het Colosseum te blijven ondersteunen. Dit doen we bijvoorbeeld met onze gratis spreekuren op dinsdag- en donderdagavond van 19.00 uur tot 20.00 uur. Hier is iedereen van het Colosseum van harte welkom.

Winnen doe je blessurevrij!

Image

mrt 18

Image

Youri maakt als leefstijlcoach voor de cliënt inzichtelijk dat er samenhang is tussen lichaam, geest, emoties, relaties en zingeving. Hij zorgt dat de cliënt zijn doelen kan vertalen in concrete stappen en tot actie overgaat. Dit doet hij met doelgerichte coachings- en trainingsmethodieken die zich richten op de situatie in het hier-en-nu. Doel hierbij is dat mensen een leven kunnen leiden waar zij zich goed bij voelen met alle mogelijkheden en beperkingen die ze hebben.

Het uitgangspunt is een integrale benadering van de lichamelijke, geestelijke en maatschappelijke situatie van de client.

De leefstijlcoach kijkt samen met de client naar wat voor veranderingen er op gebied van o.a. voeding, bewegen, slaap, roken en ontspanning gemaakt kunnen worden. Dit gebeurd op een manier die bij de client past.

De focus ligt hierbij op het maken van gezondere keuzes in het dagelijks leven, samen met een stuk gedragsverandering.

feb 13

Image
Image
Hoe kijk je terug op je snowboardcarriere?

Ik kijk met een heel mooi gevoel terug op mijn snowboardcarriere…..Dit is natuurlijk best ook een lange carriere geweest waar ik intens van heb genoten en de nodige mooie prestaties heb neer kunnen zetten!

Hoe heb je de sportmedische begeleiding ervaren?

Ik ben ontzettend blij met mijn sportmedische begeleiding. Zoals gezegd heb ik een lange carriere achter me, waar ik al 25 jaar snowboard en al zeker 20 jaar bezig ben met wedstrijden. Mijn sportmedische begeleiding begon destijds bij Medicort in Utrecht, waar ik uiteindelijk met Jorik van Toorenburg ben gaan werken. Hij is inmiddels al zeker 15 jaar mijn fysiotherapeut en kent mijn lichaam als geen ander. Hoe blij was ik dan ook toen hij vertelde dat hij naar OREC ging, wat op nog geen 5 min. van mijn huis is! Jorik heeft mij keer op keer klaargestoomd en er voor gezorgd met de juiste fysieke programma’s dat ik weer snel revalideerde na longoperaties en weer ” wedstrijd klaar” was. Daarnaast heeft hij me al meerdere keren doorverwezen voor MRI’s als hij de situatie niet volledig vertrouwde, waardoor we continue op tijd ontdekte dat ik weer tumor in mijn lijf had. Al met al ben ik dus super tevreden en wil ik geen andere fysio aan mijn lijf. 😁

Zou ik OREC aanraden, en waarom? 
Ja zeker, sterker nog, ik stuur heel regelmatig mensen door naar OREC omdat ik weet dat de fysio’s en manueel therapeuten die hier werken enorm kundig zijn en de juiste connecties voor evt. doorverwijzingen.

Ik heb in het verleden ook wel met andere fysio’s moeten werken en heb gemerkt dat er toch wel een groot verschil ik kennis en kunde is. Vandaar dat ik al heel lang voor OREC kies 😁

Waar ben je nu mee bezig en maak je nog gebruik van OREC?

Ik ben sinds 1 januari 2019 gestopt met de wedstrijdsport en richt me nu vooral op mijn eigen stichting, de Mentelity Foundation (www.mentelityfoundation.org) , het geven van motivational speeches en het verder promoten van het Para-Snowboarden in de vorm van een ambassadeurschap.

Ik ben op dit moment ook nog een ca 3x per week bij OREC te vinden ivm het trainen van mijn rugspieren. Door een operatie aan mijn nek vorig jaar, belast ik mijn rug nu iets anders waardoor ik wat rugklachten kreeg en ik ben druk bezig om weer helemaal fit te worden! Mid februari vertrek ik namelijk naar Canada om daar heerlijk te snowboarden en dan moet ik natuurlijk wel fit zijn!! 😉
Image
Image