Nieuws

sep 13

Image

Workshop: voorkom bekken- en bekkenbodemklachten tijdens en na de zwangerschap.

Willeke van der Neut, Bekkenfysiotherapeut MSc., Orthopedisch, Revalidatie en Expertise Centrum ‘OREC’, Lijsbet Eelantsplein 1, Weesp.

Gefeliciteerd, u bent zwanger!

Op dit moment is uw lichaam enorm aan het veranderen. In uw lichaam vinden vanaf het moment van bevruchting veel nieuwe processen plaats; uw buik groeit, uw gewicht neemt toe, uw hormonen veranderen, etc.

Waarschijnlijk kunt u zich voorstellen dat, door het groeien van de buik, uw lichaamszwaartepunt zich verplaatst en spieren zich continu moeten aanpassen om het lichaam stabiel te houden. Ook neemt het hormoon ‘relaxine’ toe, wat zal zorgen voor, de bevalling noodzakelijke, verslapping van de gewrichtsbanden rondom het bekken. Deze twee voorbeelden en het niet bewust aanpassen van uw beweeggewoontes, kunnen leiden tot (bekken)klachten.

Het is daarom erg belangrijk dat u leert om te gaan met uw ‘veranderende lijf’ zodat u het ontstaan van klachten voor kunt zijn.

De bekkenbodemspieren spelen in de zwangerschap een grote rol. Na de bevalling verandert deze rol plotseling en moeten zij zich wederom aanpassen. Wat kunt u doen om zo goed mogelijk na de geboorte te herstellen en vervelende klachten in de toekomst te voorkomen?

In de workshop geeft Bekkenfysiotherapeut Willeke uw antwoorden op deze vragen. Zij geeft u  informatie en advies over hoe u het beste met de veranderingen van het lichaam kunt omgaan. Het is een actieve workshop waarin theorie gecombineerd wordt met het aanleren en uitvoeren van  oefeningen, tips en houdingsadviezen gericht op de dagelijkse activiteiten.

Graag zien wij u in de workshop tegemoet!

Tijd:                 16.30-18.00 uur

Aanmelden:      Via de balie bij de verloskundigen of per mail. (Minimaal 6 deelnemers)

Kosten:             €7,50. (Graag contant meenemen)

Vragen:            info@orec.nl

sep 11

Wat heeft Sanne Meijer weer goed gepresteerd in augustus!

Ze is Europees kampioen Wakeboarden Boat geworden in Kiev op 10 augustus 2019. En  op 24 augustus is ze Nederlands kampioen Wakeboarden Cable geworden in Alphen aan de Rijn.

Wat zijn we bij OREC trots dat we deze kanjer mogen sponseren, en dat ze met het OREC-logo op haar board in de hele wereld op het podium staat.

Dit jaar heeft Sanne de onderstaande indrukwekkende rij resultaten behaald:

 • 2’de WK Buenos Aires, 23-2-2019
 • 1’ste European Tour stop Enschede, 20-5-2019
 • 1’ste Lowlands Tour Terneuzen, 1-6-2019
 • 5’de World Series London, 20-7-2019
 • 2’de EK Cable Sosnowiec, 27-7-2019
 • 1’ste EK Boat Kiev, 10-8-2019
 • 1’ste NK Cable Alphen aan de Rijn, 24-8-2019

Voor Sanne staan nog wedstrijden gepland dit jaar. We wensen haar veel succes en

Winnen doe je blessurevrij! 

sep 10

Image

Aantal personen:1
Bereidingstijd:±20 minuten

Ingrediënten:

 • 75 gram roze garnalen
 • 50 gram veldsla
 • 1/3 aubergine
 • Halve paprika
 • 5 olijven
 • 1/3 komkommer
 • 30 gram saladekaas
 • 2 volkoren Libanees brood
 • Kruiden naar keuze

Bereidingswijze:

 1. Snijd de aubergine in stukjes.
 2. Bak de aubergine in 5 à 10 minuten op halfhoog vuur beetgaar en kruid deze met kruiden naar keuze.
 3. Bak de garnalen in 5 à 10 minuten op halfhoog vuur beetgaar.
 4. Bereid het Libanees brood volgens de verpakking.
 5. Maak ondertussen de salade klaar. Leg op een bord de veldsla.
 6. Snijd de paprika, komkommer en olijven en leg deze op de sla.
 7. Voeg de aubergine en garnalen toe.
 8. Snijd de saladekaas en voeg deze toe aan de salade.
 9. Breng eventueel op smaak met kruiden naar keuze of met een scheutje olijfolie.

Serveertip:

Serveer het brood en de salade apart of serveer de salade op het brood.

Variatietip:

In plaats van garnalen kunt u kiezen bijvoorbeeld voor kipfilet of maak hem vegetarisch door de garnalen te vervangen door bijvoorbeeld zelfgemaakte falafel.

De aangegeven groenten kunt u aanpassen in hoeveelheden of naar andere groenten naar keuze. Een portie groente is ongeveer 250 gram.

In plaats van volkoren Libanees brood kunt u kiezen voor bijvoorbeeld volkoren pitabrood.

sep 10

Image

Hallo allemaal,

Mijn naam is Lusanne en ik ben in november 2018 de uitdaging aangegaan om mijn vak als ergotherapeut bij OREC verder te ontwikkelen. Hierbij richt ik mij op chronische pijn, vermoeidheid en nek-, schouder- en rugklachten.

Binnen het multidisciplinaire team richt de ergotherapie zich op het in kaart brengen van Uw dagelijkse activiteiten en de beperkingen die u hierin ervaart door uw klachten. Ik kijk samen met u naar mogelijkheden om een balans te vinden in het kunnen uitvoeren van de dagelijkse activiteiten die belangrijk voor u zijn. Dit kan zich richten op wonen, werken en vrije tijd.

Daarnaast help ik u graag bij het indienen van een aanvraag voor een voorziening of hulpmiddel via de Wet maatschappelijke ondersteuning en/of zorgverzekering. Meedenken met een creatieve oplossing of sleutelen aan de rolstoel zijn daarnaast vragen waar ik graag over meedenk.

Naast mijn werk als ergotherapeut ben ik graag creatief bezig met hout, schilderen en handwerken. Ik heb dit jaar samen met mijn vriend een huis gekocht en deze naar naar onze wens kunnen verbouwen. Ik leer graag en volg dan ook regelmaat een cursus of scholing om mij verder te kunnen ontwikkelen.

Mocht u een vraag hebben, dan maak ik graag kennis met u!

U heeft de mogelijkheid om een afspraak te maken bij OREC zowel op de praktijk als bij u thuis. Hiervoor heeft u geen verwijzing nodig van de huisarts. Ergotherapie wordt vanuit de basisverzekering voor 10 uur per kalenderjaar vergoed. Er wordt door de zorgverzekering wel eerst aanspraak gedaan op uw eigen risico.

aug 27

Image

OREC heeft op 3 juli 2019 weer het Certificaat van Plus Praktijk behaald!

De Plus audit heeft als doel inzicht te geven in de kwaliteit van processen, producten en diensten rondom de fysiotherapie. De Plus audit wordt door de zorgverzekeraars gebruikt als instrument om te komen tot differentiatie in de afspraken die gemaakt worden met de fysiotherapeut. De Plus audit is ingezet om het praktijken mogelijk te maken zich te onderscheiden op het gebied van kwaliteitszorg.

OREC heeft als doelstelling om een toonaangevende fysiotherapie praktijk te zijn in Nederland. OREC kies voor zorg op het hoogste niveau, service, klantgerichtheid en een actieve aanpak!

jul 16

Image

Dutch Open ATP tennis
De medische begeleidingen van het ATP Dutch open wordt verzorgd door Orec. Tijdens dit toernooi zullen de mondiale top 200 door onze fysiotherapeuten op en naast de baan verzorgt worden.
Bij een medical time-out hebben zij drie minuten om de spelers tijdens de wedstrijd op te knappen. OREC. Verder behandelt OREC veel sporters voor en na de wedstrijden, want winnen doe je blessurevrij!

Image
Image
jun 6

Image

Op 21 mei heeft de burgemeester van Utrecht meneer Van Zanen en de wethouder sport Maarten van Ooijen een bezoek gebracht aan het Colosseum en aan OREC.

Er is een mooie samenwerking tussen de gemeente en het Colosseum, omdat bij het Colosseum de BOA’s (buitengewoon opsporingsambtenaar) worden opgeleid, geëxamineerd  en getraind.

Een leuke ontmoeting en een warm welkom in Utrecht. Fijn om te zien dat de gemeente een internationaal sportcentrum belangrijk vindt voor de stad Utrecht en hiermee samenwerkt.

Weerbaarheid, stress regulatie, beheersen van agressie zijn tegenwoordig belangrijke items bij veel publieke functies.

 

 

jun 6

Image

Op 8 mei heeft OREC een dag georganiseerd waar alle medewerkers van OREC bij elkaar zijn gekomen om met elkaar re brainstormen. Deze dag stond in het teken van de samenwerking optimaliseren.

Onderwerpen die aan bod gekomen zijn, zijn; hoe kunnen we inter- en multidisciplinair beter samen werken om de zorg voor onze cliënten te verbeteren. Dit geldt voor disciplines die OREC in huis heeft, maar voor organisaties waarmee OREC samenwerkt.
Verder hebben alle disciplines binnen OREC de zorgplannen tegen het licht gehouden en aangepast indien nodig. Er zijn presentaties gegeven aan elkaar.

In de pauze hebben een sportief intermezzo gehad in het Colosseum door Danny de Vries. Met verschillende sportieve oefenvormen zijn het belang van communicatie, weerbaarheid en stressreductie aanbod gekomen.

Het is een hele leuke en leerzame dag geweest.