Nieuws

mrt 18

Image

Youri maakt als leefstijlcoach voor de cliënt inzichtelijk dat er samenhang is tussen lichaam, geest, emoties, relaties en zingeving. Hij zorgt dat de cliënt zijn doelen kan vertalen in concrete stappen en tot actie overgaat. Dit doet hij met doelgerichte coachings- en trainingsmethodieken die zich richten op de situatie in het hier-en-nu. Doel hierbij is dat mensen een leven kunnen leiden waar zij zich goed bij voelen met alle mogelijkheden en beperkingen die ze hebben.

Het uitgangspunt is een integrale benadering van de lichamelijke, geestelijke en maatschappelijke situatie van de client.

De leefstijlcoach kijkt samen met de client naar wat voor veranderingen er op gebied van o.a. voeding, bewegen, slaap, roken en ontspanning gemaakt kunnen worden. Dit gebeurd op een manier die bij de client past.

De focus ligt hierbij op het maken van gezondere keuzes in het dagelijks leven, samen met een stuk gedragsverandering.

feb 13

Image
Image
Hoe kijk je terug op je snowboardcarriere?

Ik kijk met een heel mooi gevoel terug op mijn snowboardcarriere…..Dit is natuurlijk best ook een lange carriere geweest waar ik intens van heb genoten en de nodige mooie prestaties heb neer kunnen zetten!

Hoe heb je de sportmedische begeleiding ervaren?

Ik ben ontzettend blij met mijn sportmedische begeleiding. Zoals gezegd heb ik een lange carriere achter me, waar ik al 25 jaar snowboard en al zeker 20 jaar bezig ben met wedstrijden. Mijn sportmedische begeleiding begon destijds bij Medicort in Utrecht, waar ik uiteindelijk met Jorik van Toorenburg ben gaan werken. Hij is inmiddels al zeker 15 jaar mijn fysiotherapeut en kent mijn lichaam als geen ander. Hoe blij was ik dan ook toen hij vertelde dat hij naar OREC ging, wat op nog geen 5 min. van mijn huis is! Jorik heeft mij keer op keer klaargestoomd en er voor gezorgd met de juiste fysieke programma’s dat ik weer snel revalideerde na longoperaties en weer ” wedstrijd klaar” was. Daarnaast heeft hij me al meerdere keren doorverwezen voor MRI’s als hij de situatie niet volledig vertrouwde, waardoor we continue op tijd ontdekte dat ik weer tumor in mijn lijf had. Al met al ben ik dus super tevreden en wil ik geen andere fysio aan mijn lijf. 😁

Zou ik OREC aanraden, en waarom? 
Ja zeker, sterker nog, ik stuur heel regelmatig mensen door naar OREC omdat ik weet dat de fysio’s en manueel therapeuten die hier werken enorm kundig zijn en de juiste connecties voor evt. doorverwijzingen.

Ik heb in het verleden ook wel met andere fysio’s moeten werken en heb gemerkt dat er toch wel een groot verschil ik kennis en kunde is. Vandaar dat ik al heel lang voor OREC kies 😁

Waar ben je nu mee bezig en maak je nog gebruik van OREC?

Ik ben sinds 1 januari 2019 gestopt met de wedstrijdsport en richt me nu vooral op mijn eigen stichting, de Mentelity Foundation (www.mentelityfoundation.org) , het geven van motivational speeches en het verder promoten van het Para-Snowboarden in de vorm van een ambassadeurschap.

Ik ben op dit moment ook nog een ca 3x per week bij OREC te vinden ivm het trainen van mijn rugspieren. Door een operatie aan mijn nek vorig jaar, belast ik mijn rug nu iets anders waardoor ik wat rugklachten kreeg en ik ben druk bezig om weer helemaal fit te worden! Mid februari vertrek ik namelijk naar Canada om daar heerlijk te snowboarden en dan moet ik natuurlijk wel fit zijn!! 😉
Image
Image

feb 13

Pasta met tomatensaus

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: ±30 minuten

Ingrediënten:

 • ±300 gram ongekookte volkoren penne
 • ±400 gram mager gehakt
 • 2 uien
 • 250 gram champignons
 • 400 gram broccoli
 • 1 paprika
 • 1 courgette
 • 1 blik tomatenblokjes
 • 1 blikje (140 gram) tomatenpuree
 • Knoflook
 • Kruiden naar keuze*

Bereidingswijze:

 1. Snipper de ui. Verhit de olie in een pan en fruit de ui met de knoflook totdat de ui glazig is. Voeg het gehakt en de kruiden toe en bak in 5 minuten rul.
 2. Snijd ondertussen de courgette en de champignons in blokjes. Voeg de broccoli, de courgette en de champignons toe aan het gebakt en bak ongeveer 10 minuten.
 3. Kook ondertussen de volkoren penne in ongeveer 8 minuten beetgaar.
 4. Snijd ondertussen de paprika in blokjes en voeg deze samen met de tomatenblokjes en de tomatenpuree toe aan het gehakt en de groenten. Laat dit een paar minuten zachtjes koken.
 5. Giet de pasta af en voeg toe aan het gehakt en groenten.

* Kruiden die veel in de Italiaanse keuken worden gebruikt zijn bijvoorbeeld oregano, rozemarijn, basilicum, peterselie, salie en tijm. Daarnaast kan peper worden gebruikt om het op smaak te brengen.

Image
feb 13

Image

Hoi! Mijn naam is Karen en sinds juli 2018 ben ik als diëtist werkzaam binnen OREC. U kunt mij vinden op de locaties Hilversum en Weesp. Mijn opleiding als diëtist heb ik gedaan aan de Hanzehogeschool in Groningen en deze heb ik in 2016 afgerond. Daarna heb ik de master Gezondheidswetenschappen (met voeding als specialisatie) aan de VU in Amsterdam gedaan en deze heb ik begin dit jaar afgerond.

De hulpvragen van cliënten zijn verschillend, wat mijn werk heel leuk maakt. Bij een diëtist wordt vaak gedacht aan afvallen en dat is inderdaad één van de hulpvragen. Maar daarnaast zie ik bijvoorbeeld ook cliënten die juist moeten aankomen of cliënten die komen voor adviezen omtrent eiwitten. Wist u dat wij bij OREC een uniek afvalprogramma hebben ontwikkeld voor mensen met artrose? Lees hier er meer over! (https://orec.nl/afvallen-bij-arthrose/)

Ik streef ernaar om samen met de cliënt te werken naar een passend eetpatroon. Ieder mens is weer anders en daarom is een voedingsadvies voor iedereen weer anders. Daarom vraag ik tijdens een eerste gesprek niet alleen vragen over de voeding maar ook over dagelijkse activiteiten als werk, school en hobby’s. Eventueel volgen hierna nog gesprekken om te evalueren en eventueel doelen bij te stellen.

Zelf kook en bak ik graag en zorg ik er graag voor dat er een lekkere maaltijd voor me klaar staat. Ik ben van mening dat gezond eten niet saai en ingewikkeld hoeft te zijn maar dat het juist ook lekker kan zijn.

dec 20

Van harte gefeliciteerd Bibian en wat is dit een wel verdiende prijs!

Wat is het mooi om samen met jou en je man Edwin Spee de afgelopen 4 jaar samen werken. Het was een weg vol pieken en dalen. Door jouw doorzettingsvermogen, positiviteit en topsport mentaliteit heb je het onmogelijke toch voor elkaar gekregen. Deze prijs is dan ook meer dan verdient.

“It’s all about MENTELITY”

Bibian zal zich de komende tijdmeer gaan richten op De Mentelity Foundation.

De Mentelity Foundation is een initiatief van paralympisch snowboarder Bibian Mentel en heeft als doel kinderen en jong volwassenen met een lichamelijke beperking volop aan het sporten te krijgen. En niet zomaar sporten maar extreme boardsports.

Leven met een beperking is niet niks. Juist daarom is het ontzettend belangrijk om te blijven kijken naar de mogelijkheden inplaats van de beperkingen. De Mentelity Foundation organiseert sportieve activiteiten waarbij de lat hoog ligt en die daardoor een hoge bijdrage leveren aan de mentale en fysieke ontwikkeling van mensen met een lichamelijke beperking.

Nogmaals van harte gefeliciteerd namens heel OREC!

nov 21

Aan het einde van ieder jaar kunt u uw zorgverzekering wijzigen. Dit biedt u de mogelijkheid uw zorgverzekering kritisch tegen het licht te houden: bent u verzekerd voor de fysiotherapeutische zorg die u nodig denkt te hebben? Betaalt u niet teveel zorgpremie? En kunnen de kleine lettertjes nog voor verrassingen zorgen?

Checklist

De verschillen in aanvullende verzekeringen zijn soms groot. Het loont dus om aanvullende verzekeringen te vergelijken. Met onderstaande ‘checklist goed verzekerd voor fysiotherapie’ weet waar u op moet letten bij het afsluiten of wijzigen van uw zorgpolis.

Wilt u van zorgverzekeraar wisselen? Zeg op tijd uw zorgverzekering op

U kunt eenmaal per jaar van zorgverzekeraar veranderen. U zegt dan uw bestaande verzekering op vóór 1 januari 2019. Doet u niets, dan loopt uw bestaande verzekering gewoon door.

Bepaal uw zorgbehoefte

Bepaal voor uzelf welk type fysiotherapie u nodig denkt te hebben (bijvoorbeeld manuele therapie) en hoeveel behandelingen.

U kunt hiervoor een inschatting maken op basis van de zorg die u het afgelopen jaar nodig had en het risico dat u loopt op een aandoening. Sport u of beweegt u intensief dan is er altijd een kans dat u een blessure oploopt en fysiotherapie nodig heeft. Ook als u vaker last hebt van uw spieren of gewrichten zult u mogelijk een beroep moeten doen op de fysiotherapeut. Een ruime dekking is in dat geval raadzaam.

Behandelindex

Veel zorgverzekeraars hanteren een ‘behandelindex’ of -gemiddelde. Deze index geeft aan wat het behandelgemiddelde van een praktijk is ten opzichte van het landelijke gemiddelde. Door deze behandelindex kunnen fysiotherapeuten afgerekend worden op het afwijken van het ‘landelijk gemiddelde’ dat zorgverzekeraars voor een bepaalde klacht hanteren. Ongeacht de polisvoorwaarden.

Check type fysiotherapie en aantal behandelingen

Sommige polissen beloven veel behandelingen te vergoeden, maar eisen dat er vanaf een bepaald aantal behandelingen een machtiging moet worden aangevraagd. Die machtiging van de zorgverzekeraar heeft u dan nodig om voor verdere vergoeding in aanmerking te komen. Helaas worden deze machtigingen niet vaak verleend, en krijgt u niet meer behandelingen vergoed.

Controleer dus of het aantal behandelingen dat vergoed wordt, overeenkomt met wat u nodig hebt. Overleg dat tijdig met uw fysiotherapeut, zodat u eventueel nog een andere verzekering kunt afsluiten.

Check het type vergoeding

Komt de dekking overeen met uw zorgbehoefte? Kijk vervolgens of de vergoeding van een behandeling wordt gegeven in tijd (duur), een maximum bedrag of in aantal behandelingen. Bij een relatief dure behandeling is het verstandiger te kiezen voor een polis die vergoedt in aantal behandelingen. Weet u niet hoeveel behandelingen u nodig hebt, dan is het wellicht beter te kiezen voor een maximum bedrag.

Check de hoogte van de vergoeding

Worden maximaal 18 of 27 behandelingen vergoed? Maximaal € 250 of € 1.000? Zorg ervoor dat de hoogte van de vergoeding overeenkomt met wat u denkt nodig te hebben. Zo betaalt u niet teveel premie of voorkomt u dat u alsnog behandelingen moet betalen als u onvoldoende bent verzekerd.

Check of er een verklaring wordt gevraagd

Sommige verzekeraars vragen voor sommige polissen een gezondheidsverklaring of medische verklaring en mogen u op basis daarvan afwijzen. Controleer dit voordat u een polis afsluit.

Check of het gaat om een restitutiepolis

Is de polis een restitutie- of naturapolis? Bij een natura-verzekeraar mag u alleen naar fysiotherapeuten die een contract hebben met uw zorgverzekeraar. Doet u dat niet dan moet u meestal een deel van de rekening zelf betalen. Bij een restitutiepolis mag u naar iedere gewenste fysiotherapeut, ongeacht of die een contract heeft met uw zorgverzekeraar. U hebt in dat geval dus meer keuzevrijheid.

Hebt u naturapolis? Controleer de dekking

Hebt u een naturapolis en gaat u naar een fysiotherapeut die geen contract heeft met uw verzekeraar, dan moet u meestal een deel van de rekening zelf betalen. Als u uw naturapolis wilt behouden en bij dezelfde fysiotherapeut wilt blijven, is het van belang na te gaan welk deel u zelf moet betalen. Check hiervoor uw polis of informeer bij uw zorgverzekeraar.

Vergelijk de premies

Weet u wat u komend jaar nodig heeft en welk aanvullend zorgpakket daarbij past? Dan is het zaak de aantrekkelijkste zorgverzekeraar te vinden. Op www.zorgverzekeringwijzer.nl kunt u verzekeraars en pakketten met elkaar vergelijken en de goedkoopste polis achterhalen.

Sluit op tijd uw nieuwe polis af

Zorg ervoor dat u vóór 1 februari 2019 een nieuwe basisverzekering hebt afgesloten. Deze geldt dan met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2018. Daarmee voorkomt u een boete.

Stapt u voor uw aanvullende verzekering over naar een andere verzekeraar, dan moet u wellicht een verklaring (medische verklaring of gezondheidsverklaring) invullen. Houd er rekening mee dat een verzekeraar u (op basis van die verklaring) mag weigeren. Vraag daarom de nieuwe aanvullende verzekering ruim vóór 1 januari aan.

nov 2

Image

Runners United organiseert in samenwerking met OREC op 25 november 2018 een een prachtige nieuwe crosswedstrijd voor jong tot oud! Een uitdagend en snel crossparcours voor zowel de beginnende als de gevorderde loper.

De Zonnestraal cross is een uitdagende cross, op 1 van de mooiste locaties in ‘t Gooi, zal op 25 November 2018 plaatsvinden op Landgoed Zonnestraal in Hilversum bij de praktijklocatie Hilversum van OREC.

Veer meer informatie en voor het aanmeldformulier kijkt op op https://www.runnersunited.nl

jun 20

Image

“Funk legende George Clinton wordt over een maand 77 en hij tourt nog steeds! Deze legende verdiend een fysio behandeling bij zijn show in de Vorstin op aanstaande 26 juni. Toch?

Wij vinden van wel en dus zorgt onze funky collega Rens dat de heer George Clinton de hele avond op het podium kan knallen.

George Clinton wordt gezien als uitvinder van de funk en blijft jaarlijks verrassen met nieuwe shows, nieuwe nummers en natuurlijk klassiekers als ‘Atomic Dog’.

George Clinton heeft via Billboard aangekondigd dat hij per mei 2019 gaat stoppen met touren. De Rock and Roll Hall of Famer die afgelopen juli 77 werd, onderging onlangs een pacemaker-operatie. Hij benadrukt echter dat de procedure geen rol speelde in zijn beslissing.
“Eerlijk gezegd,” het ging nooit echt over mij. Het ging altijd over de muziek en de band. Dat is de echte erfenis van P-Funk”. “They’ll still be funkin’ long after I stop.” 
Haal snel je kaarten voor wellicht een van zijn laatste shows in Nederland!