Nieuws

mrt 15

Wat doen wij als therapeuten/ OREC:

 

 • We volgen de richtlijnen van de GGD en het RIVM strikt.
 • De werkzame OREC therapeuten zijn fit, hebben geen klachten van verkoudheid, hoesten of koorts.
 •  In overleg met u komen we bij u thuis voor behandeling.
 • We groeten u mondeling.
 • De wachtkamerstoelen zijn uit elkaar gezet, koffie/thee wordt uitsluitend in weggooibekers geserveerd. De praktijk wordt continu geventileerd.
 • We wassen altijd voor en na iedere behandeling intensief de handen en gebruiken alleen papieren handdoekjes.
 • We gebruiken geen hoeslakens meer op onze behandeltafels. Neem uw eigen grote badlaken mee.
 • Na iedere behandeling worden de behandeltafels gedesinfecteerd met desinfecteermiddel en met papieren handdoekjes afgenomen.
 • De therapeut zal zelf met u de volgende afspraak inplannen, er worden dus geen afspraken ingepland bij de balie.
 • We hanteren ruimere wisselingstijden tussen de behandelingen, waardoor minder contactmomenten tussen patiënten plaatsvinden. We vragen u om exact op tijd te komen om dit goed te laten werken. Er wordt gebruik gemaakt van meerdere uitgangen.
 • Revalidatie apparatuur wordt na elk gebruik gedesinfecteerd met desinfectie spray.
 • In de revalidatiezaal wordt >1,5 meter afstand gehouden tussen de patiënten.

Wat doet u:

 • Als u geen verkoudheidsklachten, koorts of keelpijn heeft, bent u welkom bij ons voor behandeling.
 • BEL AF, als u verkouden bent, hoest, keelpijn en/of koorts heeft.
 • Bij binnenkomst desinfecteert u uw handen.
 • Neem een groot badlaken mee voor op de behandeltafel.
 • Bent u kwetsbaar? In overleg met u kunnen we bekijken of we bij u thuis kunnen komen  
 • Neemt u liever niet het openbaar vervoer naar ons toe? In overleg met u kunnen we bekijken of we bij u thuis kunnen komen voor behandeling.
 • Neem na gebruik van revalidatie apparatuur de handvatten af met de desinfectie spray.
 • Houd meer dan >1,5 meter afstand in de revalidatie-zaal tot andere patiënten.

De ZoFit wordt gesloten tot 6 april 2020.

We houden de berichtgeving via de overheid goed in de gaten. Deze maatregelen zijn van kracht t/m 6 april 2020

dec 19

Image

De OREC locatie in Amersfoort is verhuist naar het hoofdgebouw van het Eemklooster (vroeger het Klooster ‘Onze Lieve Vrouw ter Eem’).

Op deze locatie hebben we onder andere de nieuwste nek- en rugrevalidatie apparatuur geïnstalleerd. Ook zijn alle disciplines beschikbaar voor alle cliënten: Fysiotherapie, Manuele therapie, Oefentherapie, Ergotherapie en diëtetiek.

Hierdoor kunnen we onze multidisciplinaire behandelingen en het nek- en rugrevalidatie concept aan alle cliënten in Amersfoort en omgeving aanbieden.

dec 18

Image

Na 40 jaar werkzaam geweest te zijn op de Jacob Peetstraat 35, gaan Frans Schoonhoven en Jan Dullemeijer per 1-1-2020 met pensioen. Met OREC denken Frans en Jan een  goede praktijk gevonden te hebben, die de fysiotherapie voor alle bestaande klanten in Hilversum-Noord kan voortzetten.

De fysio-, manueel therapeuten MSc. Rens Schilders en MSc. Niels Jongen van het Orthopedisch, Revalidatie en Expertise Centrum (OREC) gaan met veel enthousiasme het stokje van Frans en Jan overnemen.

Vanaf 2020 zullen naast fysiotherapie en manuele therapie ook de expertises: oefentherapie, ergotherapie en diëtetiek aangeboden worden.

dec 16

Image

Op de locatie in Utrecht bij het Colosseum treft Rico Verhoeven alle voorbereidingen voor de wedstrijd Glory Colission 2 (klik op de link voor meer informatie). OREC geeft hierbij ondersteuning.

Vanuit het Colosseum komen Jahffarr Wilnis en Kevin van Heeckeren ook in actie in de GelreDoom in Arnhem.

sep 13

Image

Workshop: voorkom bekken- en bekkenbodemklachten tijdens en na de zwangerschap.

Willeke van der Neut, Bekkenfysiotherapeut MSc., Orthopedisch, Revalidatie en Expertise Centrum ‘OREC’, Lijsbet Eelantsplein 1, Weesp.

Gefeliciteerd, u bent zwanger!

Op dit moment is uw lichaam enorm aan het veranderen. In uw lichaam vinden vanaf het moment van bevruchting veel nieuwe processen plaats; uw buik groeit, uw gewicht neemt toe, uw hormonen veranderen, etc.

Waarschijnlijk kunt u zich voorstellen dat, door het groeien van de buik, uw lichaamszwaartepunt zich verplaatst en spieren zich continu moeten aanpassen om het lichaam stabiel te houden. Ook neemt het hormoon ‘relaxine’ toe, wat zal zorgen voor, de bevalling noodzakelijke, verslapping van de gewrichtsbanden rondom het bekken. Deze twee voorbeelden en het niet bewust aanpassen van uw beweeggewoontes, kunnen leiden tot (bekken)klachten.

Het is daarom erg belangrijk dat u leert om te gaan met uw ‘veranderende lijf’ zodat u het ontstaan van klachten voor kunt zijn.

De bekkenbodemspieren spelen in de zwangerschap een grote rol. Na de bevalling verandert deze rol plotseling en moeten zij zich wederom aanpassen. Wat kunt u doen om zo goed mogelijk na de geboorte te herstellen en vervelende klachten in de toekomst te voorkomen?

In de workshop geeft Bekkenfysiotherapeut Willeke uw antwoorden op deze vragen. Zij geeft u  informatie en advies over hoe u het beste met de veranderingen van het lichaam kunt omgaan. Het is een actieve workshop waarin theorie gecombineerd wordt met het aanleren en uitvoeren van  oefeningen, tips en houdingsadviezen gericht op de dagelijkse activiteiten.

Graag zien wij u in de workshop tegemoet!

Tijd:                 16.30-18.00 uur

Aanmelden:      Via de balie bij de verloskundigen of per mail. (Minimaal 6 deelnemers)

Kosten:             €7,50. (Graag contant meenemen)

Vragen:            info@orec.nl