Menu februari: Pasta met tomatensaus

Pasta met tomatensaus

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: ±30 minuten

Ingrediënten:

  • ±300 gram ongekookte volkoren penne
  • ±400 gram mager gehakt
  • 2 uien
  • 250 gram champignons
  • 400 gram broccoli
  • 1 paprika
  • 1 courgette
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 blikje (140 gram) tomatenpuree
  • Knoflook
  • Kruiden naar keuze*

Bereidingswijze:

  1. Snipper de ui. Verhit de olie in een pan en fruit de ui met de knoflook totdat de ui glazig is. Voeg het gehakt en de kruiden toe en bak in 5 minuten rul.
  2. Snijd ondertussen de courgette en de champignons in blokjes. Voeg de broccoli, de courgette en de champignons toe aan het gebakt en bak ongeveer 10 minuten.
  3. Kook ondertussen de volkoren penne in ongeveer 8 minuten beetgaar.
  4. Snijd ondertussen de paprika in blokjes en voeg deze samen met de tomatenblokjes en de tomatenpuree toe aan het gehakt en de groenten. Laat dit een paar minuten zachtjes koken.
  5. Giet de pasta af en voeg toe aan het gehakt en groenten.

* Kruiden die veel in de Italiaanse keuken worden gebruikt zijn bijvoorbeeld oregano, rozemarijn, basilicum, peterselie, salie en tijm. Daarnaast kan peper worden gebruikt om het op smaak te brengen.

Image