Locatie en Omgeving

De Hoofdlocatie van OREC zit sinds jaar en dag gevestigd in Hilversum op landgoed Zonnestraal. Landgoed Zonnestraal beslaat circa 120 hectare en ligt in het Loosdrechtse Bos. Ondanks de unieke locatie midden in de natuur is het landgoed toch verassend snel bereikbaar.

Het complex is een officiële kandidaat voor de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Het onlangs gerestaureerde hoofdgebouw van OREC werd in het begin van de 20ste eeuw ontworpen door een bekende Nederlandse architect Jan Duiker, en is een beroemd voorbeeld van het ‘Nieuwe Bouwen’.

Het gebouw werd op 12 juni 1928 geopend en was oorspronkelijk bedoeld als sanatorium voor diamantslijpers die tuberculose hadden opgelopen. Na zijn functie als sanatorium heeft het gebouw altijd zijn medische functie behouden. Door de bijzondere architectuur heeft het gebouw vaak gediend als filmset van bekende Nederlandse bioscoopfilms en televisieseries, waaronder: Dik Trom, Penoza en Gooische Vrouwen.

Naast de hoofdlocatie zijn er in Hilversum nog 2 andere locaties:

  • OREC – Hilversum Noord
  • OREC – Crossfit Hilversum

In Utrecht is OREC gevestigd in de grootste kickboksschool van Nederland; The Colosseum. Hier zien we buiten de top van het kickboksen ook reguliere patiënten. Het is een dynamische omgeving waar ook Politie opgeleid wordt.

In Weesp is OREC gevestigd in de nieuwe wijk Weespersluis. Hier werken we in Gezondheidscentrum Weespersluis samen met huisartsen, huidtherapeuten, verloskundigen en een apotheek.

In Amersfoort is OREC gevestigd in het Eemklooster (vroeger het Klooster ‘Onze Lieve Vrouw ter Eem’). Onze Lieve Vrouwe ter Eem was een zusterklooster, scholencomplex en meisjesinternaat gelegen aan de Daam Fockemalaan 22.