Interview met Bibian Mentel

Image
Image
Hoe kijk je terug op je snowboardcarriere?

Ik kijk met een heel mooi gevoel terug op mijn snowboardcarriere…..Dit is natuurlijk best ook een lange carriere geweest waar ik intens van heb genoten en de nodige mooie prestaties heb neer kunnen zetten!

Hoe heb je de sportmedische begeleiding ervaren?

Ik ben ontzettend blij met mijn sportmedische begeleiding. Zoals gezegd heb ik een lange carriere achter me, waar ik al 25 jaar snowboard en al zeker 20 jaar bezig ben met wedstrijden. Mijn sportmedische begeleiding begon destijds bij Medicort in Utrecht, waar ik uiteindelijk met Jorik van Toorenburg ben gaan werken. Hij is inmiddels al zeker 15 jaar mijn fysiotherapeut en kent mijn lichaam als geen ander. Hoe blij was ik dan ook toen hij vertelde dat hij naar OREC ging, wat op nog geen 5 min. van mijn huis is! Jorik heeft mij keer op keer klaargestoomd en er voor gezorgd met de juiste fysieke programma’s dat ik weer snel revalideerde na longoperaties en weer ” wedstrijd klaar” was. Daarnaast heeft hij me al meerdere keren doorverwezen voor MRI’s als hij de situatie niet volledig vertrouwde, waardoor we continue op tijd ontdekte dat ik weer tumor in mijn lijf had. Al met al ben ik dus super tevreden en wil ik geen andere fysio aan mijn lijf. 😁

Zou ik OREC aanraden, en waarom? 
Ja zeker, sterker nog, ik stuur heel regelmatig mensen door naar OREC omdat ik weet dat de fysio’s en manueel therapeuten die hier werken enorm kundig zijn en de juiste connecties voor evt. doorverwijzingen.

Ik heb in het verleden ook wel met andere fysio’s moeten werken en heb gemerkt dat er toch wel een groot verschil ik kennis en kunde is. Vandaar dat ik al heel lang voor OREC kies 😁

Waar ben je nu mee bezig en maak je nog gebruik van OREC?

Ik ben sinds 1 januari 2019 gestopt met de wedstrijdsport en richt me nu vooral op mijn eigen stichting, de Mentelity Foundation (www.mentelityfoundation.org) , het geven van motivational speeches en het verder promoten van het Para-Snowboarden in de vorm van een ambassadeurschap.

Ik ben op dit moment ook nog een ca 3x per week bij OREC te vinden ivm het trainen van mijn rugspieren. Door een operatie aan mijn nek vorig jaar, belast ik mijn rug nu iets anders waardoor ik wat rugklachten kreeg en ik ben druk bezig om weer helemaal fit te worden! Mid februari vertrek ik namelijk naar Canada om daar heerlijk te snowboarden en dan moet ik natuurlijk wel fit zijn!! 😉
Image
Image