Hersenbloeding en Infarct

De medische term voor een hersenbloeding/infarct is CVA (Cerebro Vasculair Accident) en wordt ook vaak een beroerte genoemd. Een CVA betekend letterlijk vertaald: een ongeluk in de bloedvaten van de hersenen. Hierdoor beschadigd het hersenweefsel. Een CVA komt vaak voor, in Nederland jaarlijks ongeveer 30 000 mensen. Vaak (80%) komt dit door een afsluiting van het bloedvat een herseninfarct, maar het kan ook door een hersenbloeding komen (20%).

Een CVA kan een grote impact hebben op uw functioneren in het dagelijks leven. Een CVA heeft vaak veel lichamelijke gevolgen: u kunt problemen met lopen hebben, moeite hebben om uw evenwicht te bewaren, een arm en/of been hebben ‘die niet goed meewerkt’ of moeite hebben om te praten. Een CVA kan ook psychosociale problemen veroorzaken: dit merkt u in uw gedachten, gedrag of veranderingen in uw karakter. De klachten die u heeft zijn afhankelijk van het deel van uw hersenen en de hoeveelheid weefsel dat er is beschadigd.

Na de eerste zorg direct na de CVA, begin voor de meeste patiënten een periode van revalideren. Veel verschillende soorten zorgverleners (waaronder fysiotherapeuten) zullen hierbij samen moeten werken. Fysiotherapie kan een CVA niet genezen. Wel kan het u helpen omgaan met de gevolgen van een CVA. Ook kan fysiotherapie u leren hoe u de lichamelijke problemen door een CVA kunt verminderen.

Ons doel is om met u de pijn en de bijkomende beperkingen in uw dagelijks leven weg te nemen en de kans op herhaling te voorkomen.

 

OREC fysiotherapeuten werken volgens de richtlijnen van de Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF).

Door onze betrokkenheid bij universiteiten hebben wij een nauw samenwerkingsverband met toonaangevende artsen en wetenschappers en zijn wij in staat om de nieuwste kennis binnen de fysiotherapie direct voor u beschikbaar te stellen. Op deze manier waarborgen wij voor u een ‘State of the Art’ behandeling.

Voor informatie of het maken van een afspraak kunt u telefonische contact met ons opnemen onder nummer 035-538 54 60. U kunt ook een afspraak verzoek maken via onderstaande button.