Chronisch Obstructieve Longaandoening (COPD)

COPD is een afkorting en staat voor Chronic Obstructive Pulmonary Disease (Chronisch obstructieve longaandoening). COPD is een verzamelnaam voor longaandoeningen met een vernauwing van de luchtwegen die niet of niet geheel omkeerbaar zijn. De vernauwing wordt geleidelijk aan erger en hangt meestal samen met een abnormale ontstekingsreactie van de longen op prikkels van buitenaf (bijvoorbeeld roken, kleine gasdeeltjes of fijnstof).

Patiënten met COPD moeten vaak hoesten en slijm opgeven. Een ander veelvoorkomend verschijnsel is kortademigheid bij inspanning. Ook hoort men vaak een piepende ademhaling. Patiënten kunnen vaak luchtweginfecties hebben, waardoor de conditie verder achteruitgaat. COPD kan een grote impact hebben op uw functioneren in het dagelijks leven.

COPD kan nog niet genezen worden. Wel kunt u er zo goed mogelijk mee leren omgaan. Het is belangrijk dat u de klachten serieus neemt en zorgt voor een goede behandeling, om schade zo veel mogelijk te beperken. Daarbij moeten uw huisarts, specialist, longarts, fysiotherapeut, gespecialiseerde verpleegkundige en/of verzorgende van de thuiszorg goed samenwerken.

Ons doel is om de klachten te verminderen en de bijkomende beperkingen in uw dagelijks leven weg te nemen.

OREC fysiotherapeuten werken volgens de richtlijnen van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF).

Door onze betrokkenheid bij universiteiten hebben wij een nauw samenwerkingsverband met toonaangevende artsen en wetenschappers en zijn wij in staat om de nieuwste kennis binnen de fysiotherapie direct voor u beschikbaar te stellen. Op deze manier waarborgen wij voor u een ‘State of the Art’ behandeling.

Voor informatie of het maken van een afspraak kunt u telefonische contact met ons opnemen onder nummer 035-538 54 60. U kunt ook een afspraak verzoek maken via onderstaande button.